Разградските мажоретки – с пет награди от международен конкурс

Публикувано на юни 19, 2014

Две от формациите на Градския мажоретен състав към Центъра за работа с деца в Разград спечелиха пет награди от международен конкурс – съобщи техният ръководител Емилия Борисова.

Първото издание на международния турнир по черлидинг “Слънчева Олимпия” се е провело в Кранево. Черлидингът  е спорт, който съчетава акробатика, гимнастика, аеробика и танци. Организатори на мероприятието са Национална физкултурно-спортна обществена организация «Национална Федерация по черлидинг – Русия» и «Валко» ООД. В състезанието са участвали деца от България, Молдова, Беларус и Русия. Участниците мерили сили в четири възрастови категории.

Разградските мажоретки са участвали в две възрастови групи при по-малките – 7-9 и 11-13 в категориите шоу-денс и денс. Наградите, спечелени от тях, са три първи и две втори места.

Мажоретките от Разград са били поканени като представители на България в състезателната част от конкурса, а малките им колежки от Ботевград – във фестивалната част.

Борисова обяви, че предстои създаването на още една мажоретна група. На съвместен кастинг с ПФК“Лудогорец“ ще се изберат девойки над 14-годишна възраст, които ще бъдат част от екипа на тима.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook