„Лудогорец“ поиска поне 150 000 лв. за издръжка на школата

Публикувано на юни 19, 2014

Молба за субсидия от поне 150 000 лв. отправи клубното ръководство на „Лудогорец“ към община Разград. Искането е свързано с издръжката на Детско-юношеската школа, което е ангажимент на местната управа според Договор за публично-частно партньорство.

Според изпълнителния директор Ангел Петричев средствата са нужни, за да се покрие дефицитът в бюджета на академията, появил се вследствие на бързите темпове на развитие на школата.

С цел запазване възходящото развитие на ДЮШ се предвиждат летни подготвителни лагери за всички формации, както и участие в турнири в чужбина за участниците в елитните групи – съобщават още в молбата си от „Лудогорец“. От клуба припомнят още, че ако мъжкият отбор на тима влезе в групите на Шампионската лига, то състезателите от U19 ще участват в Младежката Шампионска лига на Европа, това означава, че младите таланти ще мерят сили с връстниците си от големи европейски грандове, мачовете ще се играят в Разград, което гарантира приходи и за местния бизнес. ОТ „Лудогорец“ уточняват, че това изисква професионална подготовка на състезателите и създаване на условия, близки до тези на мъжкия отбор.

От клуба припомнят, че в началото на годината са поискали 500 000 лв., сега настояват за поне 150 000 лв., за да се обезпечат тренировъчния и подготвителния процес на състезателите, както и снабдяването им с необходимата екипировка.

Искането на „Лудогорец“ е депозирано на 26 май в община Разград, но се гледа едва сега, тъй като постоянните комисии не са заседавали междувременно. Съветниците от бюджетната комисия го пренасочиха към администрацията за становище.

По време на обсъждането заместник-кметът Любомир Цонев съобщи, че от общинския бюджет в момента се осигурява единствено храната за възпитаниците на школата, храноденът е 10 лв., а общата сума месечно – 24 000 лв.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook