320 деца ще учат религия, но без експерт по предмета в РИО

Публикувано на октомври 1, 2014

Вече няма да има експерт по изучаване на религия в РИО на МОН-Разград. Това стана ясно на съвещанието на преподавателите по основи на религията днес. То бе водено от Илиян Чолев, който от 2 октомври вече не е работа в инспектората, а в ОУ“Васил Левски“, където също ще преподава и религия, но основно ще работи по втората си специалност – психология.

С програма, посветена на празника Покров Богородичен, който се отбелязва на 1 октомври, започна учителското съвещание. Изпълниха я четвъртокласници от ОУ“Васил Левски“-Разград, които посещават СИП по религия, сред тях бе и българският представител в детската Евровизия Крисия Тодорова.

На последното си съвещание с учителите по основи на религията в Лудогорието Илиян Чолев припомни, че обучението в Разград е започнало през учебната 1997/98 г. при началника на РИО Пейчо Георгиев. Георгиев, както и още двама бивши просветни шефове – Мануел Василев и Петя Димитрова, също бяха на срещата.

На събирането бяха поканени и директори на училищата, в които се изучава СИП религия. Те, както и част от дългогодишните съратници на Чолев, получиха подаръци от него – творби от конкурса за изобразително изкуство „Бог е любов“.

Да продължат сътрудничеството си и извън професионалните досега отношения си пожелаха участниците в срещата. Чолев им представи и новите издания и помагала, с които ще могат да работят през тази учебна година.

Децата, които са избрали да учат „основи на религията“ в Лудогорието, са 320 в 20 групи.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook