Трите лъвчета играят с волейболна топка, още сучат, но ядат и по 300 грама месо

Публикувано на октомври 13, 2014

Трите разградски лъвчета вече не живеят при майка си, гледачите им ги пускат при нея, за да сучат, но през повечето време са в отделна клетка. Освен майчиното мляко, хапват и по 300 грама чисто месо на ден. Физически не можем да отглеждаме 7 лъва, затова върви процедура за оценяване и продажба на 75-дневните рожби на Рая и Хектор – разказва главният експерт „Земеделие и стопанска дейност“ в община Разград д-р Михаил Балтаджиев.

И трите малки лъвчета са мъжки и това също е сред причините да се обсъждат оферти за продажбата им – обясни д-р Балтаджиев. Засега е постъпила една – от цирк „Балкански“, които работят с италиански цирк и вероятно разградските лъвчета скоро ще станат италианчета – съобщи кметът на Разград Денчо Бояджиев.И трите малки лъвчета са мъжки и това също е сред причините да се обсъждат оферти за продажбата им – обясни д-р Балтаджиев. Засега е постъпила една – от цирк „Балкански“, които работят с италиански цирк и вероятно разградските лъвчета скоро ще станат италианчета – съобщи кметът на Разград Денчо Бояджиев.

За останалите две двойки лъвове вече са изградени нови две клетки, всяка по над 100 квадрата, има и помещения за отглеждане през зимата, те се отопляват с дърва, поддържа се температура 16-18 градуса, каквито са изискванията за съществуването на зоопарк – допълва експертът в община Разград Иван Иванов.

Доказателство, че лъвовете в Разград се гледат добре, са техните малки наследници – категоричен е д-р Балтаджиев. По думите му лъвовете се размножават, когато са гледани добре.

Малките сучат до тримесечна възраст, разградските лъвчета още се хранят от мама, но и не отказват по 300 грама чисто месо. С баща си не се засичат в една клетка, тъй като мъжките често посягат на потомството си.

Лъвчетат вече имат остри нокти, ръмжат подобно на родителите си и приемат за свой само един от гледачите, към непознати не са приветливи.

В клетката, в която са през повечето време, има волейболна топка и освен да се боричкат помежду си, често играят и с нея.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook