Германия иска екстрадация за двама разградчани, заподозрени в опит за убийство

Публикувано на март 16, 2009

Искане за екстрадация отправи прокуратурата в немския град Мюнстер за двама мъже от Разград. Германските власти ги подозират в извършване на опит за убийство и тежък грабеж.

Към искането за екстрадация на 35-годишния Тефик Сали и 27-годишния Красимир Антонов не са приложени гаранции, че при осъждане в Германия ще имат възможност да излежат присъдите си в България, което е изискване на Закона за Европейската заповед за арест и екстрадация. С този мотив тричленен състав на Разградски окръжен съд отложи за следващата седмица своето решение относно искането на прокуратурата в немския град Мюнстер. Тогава се очаква липсващите документи да пристигнат в България.

Според властите в Германия на 5 срещу 6 февруари двамата разградчани са участвали в опит за убийство и тежък грабеж. Пострадалият е 76-годишен лекар, когото с насилие накарали да каже пинкодовете на кредитните си карти и заедно с още двама свои съучастници източили сметките му. Сали и Красимир Антонов сами са се предали на българската полиция, слез като разбрали, че са издирвани чрез Интерпол. Пред съда обаче обявиха, че не желаят да бъдат екстрадирани.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,