Продължава делото срещу бившия шеф на Сметна палата – Разград

Публикувано на март 18, 2009

Двама свидетели ще бъдат разпитани на второто заседание по делото срещу бившия шеф на Сметната палата в Разград. Съпругата и синът на Севдалин Йорданов са облагодетелствани от престъплението, извършено от него – смята прокуратурата. Процесът за използване на служебно положение от длъжностно лице за набавяне на собствена и на други лица облага се провежда в Разградски окръжен съд.

Според обвинителния акт престъплението е извършено, след като семейството на бившия шеф на Сметната палата в Разград изпаднало във финансово затруднение и забавило плащанията по банков кредит на съпругата на Йорданов, поръчители по който били служителки в Сметната палата.

През 2007 г. след препоръка от Йорданов шестима общински кметове от Разградска област са подписали с фирмата на съпругата му договори за изработване на “анализ на управлението на общинското имущество и предлагане на препоръки за управлението му». Автор на документа, за който градоначалниците платили от общинските хазни между 1000 и 4000 лв. всеки, е синът на Йорданови Калин, който по това време е студент в Икономическия университет във Варна.

За днешното заседание по делото съдът изиска справка от висшето учебно заведение за това дали Калин Йорданов е имал познания да извърши правен анализ и дали е работил по тази тема в екип със свои преподаватели. Призовани за разпит са съпругата и синът на подсъдимия
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , , ,