Ялов спор дали 6 разградски фирми да получат компенсации от държавата за 4-часов работен ден

Публикувано на март 21, 2009

Съветът по сътрудничество към Бюро по труда – Разград не успя да вземе решение дали 6 разградски фирми да получат компенсиции заради преминаване на част от служителите им на 4-часов работен ден.

Членовете на институцията са разделиха по отношение на предложение да бъде въведен минимум от брой работници, за които да се отпускат средства. Мотивът за ограничение до 40 работника на директора на Бюрото по труда Павлина Белчева бе, че Постановление на Министерски съвет №44 предвижда за Разградска област лимит от 79 000 лв. за 208 работници, заявките почти достигат тези цифри, в тях обаче трябва да бъдат включени и още две Бюра по труда – в Исперих и Кубрат.

Само производителят на автомобилни части «Дружба»-Разград не отговаря на ограничението от 40 работници, от ръководството на фирмата настояват да получат пари за компенсации на 97 работници, което е 35% от списъчния им състав. «Дружба» обаче събра най-много точки по критериите на министерското постановление.

След като не успя да постигне консенсус по предложението на Белчева, Съветът отложи решението си за заседание в понеделник.

Останалите фирми, които искат компенсации заради преминяването на част от работниците им на 4-часов работен ден, са: «Бирена борса» – за 14 от общо 21 работника; «Стеми»ЕООД – за 30 от общо 51 работника; «Изо инженеринг» – за 5 от 5 работника; ЕТ»Петров Цонев» – за 19 от 50 работника; «Ремко» ООД – за 32 от 48 работника.
Daroknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,