Читател-писател: Община Разград Отдел Култура

Публикувано на март 25, 2009

Писмо на наш читател:

Здравейте, екип на Разград Онлайн!

Искам с това малко съобщение да изразя възмущението си от работата на Община Разград и в частност тази в Отдел Култура.

Преди пет дни изпратих писмо със запитване към споменатия културен отдел в Община Разград и досега не съм получил отговор (за майл използвах адреса на отдел Култура в официалния сайт на Община Разград, който е: kultura@razgrad.bg). По-долу ви изпращам конкретното писмо:

“Уважаема Община,

Пише Ви един млад човек с идеи и желание.

Бих желал да науча какъв е пътят за представянето на проект с младежка насоченост, който при евентуално одобрение от страна на Общината, да бъде финансиран и реализиран.

Разгледах внимателно сайта Ви, но в него не открих стандартна бланка за попълване при такъв проект. Дали същестува такъв формуляр при Вас или проектът може да бъде оформен като документ в свободна форма?

Също така бих искал да науча колко е стандартното време за запознаването на Общината с подобни проекти (в случая младежки инициативи) и какъв е финансовият лимит, който може да се отпусне в такива случаи? Същестува ли в момента програма, която насърчава подобни начинания и как е възможно да се кандидатства за нея.

Благодаря за вниманието и Ви желая лека и спорна работа!

С уважение: Дамян Христов, 28 г. – гр. Разград

ПС: Ще чакам вашия отговор на този мeйл damyann@abv.bg”

Както сами виждате, писмото ми е съвсем адекватно, културно написано и неангажиращо с нищо друго освен няколко любезни думи в отговор. В същия момент какви опции имам аз, щом не ми се отговаря? Да почакам още пет дни (защото за такива писма 5 дни не стигат да се отговори), да пиша пак (длъжен ли съм да пиша едно и също нещо два или три пъти, за да има ефект в случая), да се обадя на посочените в Общината телефони (и да кажа “здравейте, обажда се еди кой си, писах ви, защо не ми отговорихте?”), да се откажа от опитите си и да престана да карам някой да свърши нещо…

Избирам да ви информирам за случващото се като се надявам, че с ваша помощ дори и никой да не ми отговори, то някъде там някой ще си извади съответните изводи.

Благодаря за вниманието!
Razgradonline.com

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,