Броят на бракониерите в Разградско расте

Публикувано на март 25, 2009

За по-малко от три месеца в Разградско са заловени толкова бракониери, колкото за цялата 2008 г. Това съобщи директорът на Държавно ловно стопанство(ДЛС) “Сеслав” Руси Русев по време на заседание на Областния консултативен съвет по охрана на горите в Разград.

Той обясни ръста на броя на нарушителите със световната икономическа криза. Мнозина останали без отопление и сами потърсили начин да се снабдят с твърдо гориво, отпушил се и криминалният пазар на дърва.

146 акта за нарушения на Закона за горите са издадени от началото на годината, през цялата 2008 г. те били 166, съобщи още Русев.

Лесничеи от Исперих съобщиха, че зачестили и случаите на бракониерски нощен лов. Нарушителите, наричани “кучкари”, отглеждали в домовете си по 30 кучета. С тях влизали в гората нощем, когато лесничеите не са на работа, а ударения дивеч продавали.

Ветеринарните и местните власти да предприемат мерки, апелираха горските служители. По думите им за кучетата не се плащали данъци, не се спазвали и ветеринарни изисквания.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,