Депутатско НПО източило 1 млн. лв. от общинската хазна в Разград

Публикувано на март 27, 2009

От 2000 г. досега Центърът за икономическо развитие в Разград е получил чиста печалба от преотдаване на общински имоти в размер на 1 000 000 лева. Това съобщи лидерът на Центъра на неправителствените организации в Разград Георги Милков.

Центърът за икономическо развитие е юридическо лице с нестопанска цел, председател на управителния му съвет е депутатът от БСП Венелин Узунов. През 2000 г., когато Узунов е кмет на Разград, организацията получава за безвъзмездно ползване три общински имота с обща площ над 6200 кв.м. Те са преотдадени на местни фирми, годишната печалба от наеми е средно по 119 000 лв., които пари е можело да влязат в общинския бюджет, обясни Милков.

Налице са данни за извършено престъпление и за злоупотреба със служебно положение, категоричен е гражданският лидер. За нарушението при управление на общинската собственост Милков е сигнализирал министър-председателя, председателя на Парламентарната комисия за борба с корупцията, председателя на Общински съвет – Разград, окръжния прокурор, председателя на Постоянната комисия за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси в Общински съвет – Разград и шефа на НАП в Разград.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,