В Разград затварят път, нямало пари за ремонта му

Публикувано на март 30, 2009

Пътна отсечка край Разград ще бъде затворена заради липса на финансиране за извършване на ремонт – съобщи зам.-кметът на Разград Любомир Цонев. Участъкът от 1,400 км. се ползва предимно от жители на съседни общини, които търсят пряка връзка между Кубрат и Исперих – обясни Цонев. Затварянето му обаче ще увеличи с километри пътя между близки населени места – смятат местни.

240 000 лв. за ремонти на общинската пътна мрежа са заложени в бюджета за тази година – съобщи зам.-кметът Любомир Цонев. Парите ще стигнат за ремонти на два участъка. Единият е пътят за предприятието за преработка на царевични продукти “Амилум-България”

Другият път, на който предстои ремонт, е за село Тръстика. Остават обаче още няколко шосета в лошо състояние, за които няма финансиране.
За един от участъците местната управа обмисля закриване – пътят от разклона за градското сметище до разклона за Исперих.

Затварянето на пътя обаче ще затрудни връзките между близките населени места – на пътуващите от Исперих към Дянково, както и на жители на Дянково, отиващи в Малко Йонково, Ясеновец или Недоклан. С 15 км. ще удължи пътя и на част шофьорите на камиони, превозващи зърно до преработващото царевица предприятие “Амилум” – обясни Енчо Енев от Силистра, който смята, че е по-добре вместо да се затваря шосето да се ремонтира.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,