Читател-писател: Рекет

Публикувано на март 31, 2009

Писмо на наш читател:

Искам да Ви разкажа един потресаващ случай с една 55 годишна жена от гр. Разград.
Казвам се Снежана Попова и съм племенница на Николинка Иванова. В Края на 2007 година г-жа Иванова си закупува малко жилище в Разград. Решава да си прекара и кабелна телевизия за да може на връх Нова Година празника да е по пълноценен. Ние я насочихме към Кейбълтел. Сега вече съжалявам многократно. След като стана ясно че въпросния оператор бави тази си услуга по монтажа, г-жа Иванова се обръща към Булсатком и там веднага я обслужват и тя приема техните услуги. До момента леля ми е била единствено и само на Булсатком клиент.И така вече 1 година и 2-3 месеца живота си тече докато преди 10 дни г-жа Иванова получава писмо от Кредит Реформ с което я уведомяват, че дължи на Кейбълтел 198.00 лева неплатени такси за ползваната от нея услуга. Уведомяват я също така, щели да се погрижат за кредитният и рейтинг и много други заплахи придружени с отвратителен тон и речник. Четейки това писмо, излиза че тя е един голям престъпник, който е извършил не знам си какво деяние. При проявен от Вас интерес писмото можем да Ви го предоставим. Няма да Ви описвам каква беше реакцията на жената. Естествено веднага г-жа Иванова подготви отговор в писмена форма и го занесе в офиса на Кейбълтел в Разград. Отново беше изпаднала в недоумение от отношението и некомпетентността на служителите на Кейбълтел. Отговорът им бил, че щом е била в системата им значи е техен абонат!! Кой е вкарал г-жа Иванова в тази странна система след като тя изобщо не е била включвана и дори техниците които са отишли след няколко седмици в домът и са и върнали парите които тя е платила предварително за монтаж.! И така г-жа Иванова и до момента няма адекватен отговор защо трябва да заплати 198.00 лева след като не е ползвала нито минута техните услуги.
Тези дни аз реших да се свържа със служител на Кейбълтел от централата им. Успях онлайн със скайп (имат такава услуга в сайта си). Проведохме писмен разговор като стана ясно, че те не знаят за случая и ме помолиха да изчакам за проверка. Е, изчаках. Отговора бе следния – копирам избраното:

[13:29:33] КейбълТел онлайн 1 каза:
Г-жа Ивановае разговаряла с колегите в гр. Разград. Изяснили са й много добре случая. Предполагам, че я познавате, би могла да ви разкаже сама.

[13:30:34] КейбълТел онлайн 1 каза:
За нас случая е приключен на това ниво.

[13:31:29] snpopova каза: Не ми стана ясно, някой призна ли си че е допусната грешка? И г-жата трябва ли да плати тези пари?

[13:32:28] КейбълТел онлайн 1 каза:
Грешка според нас няма. Г-жа Иванова има вече взаимоотношения с Кредит Реформ.

Не знам какво да кажа, и към кого да се обърна. Явно в тази държава всичко е позволено. Да осъдиш невинен, да оправдаеш престъпник.
Не е нормално да искаш пари някому без да си дал нищо, да си играеш с нервната система на мирни хорица.

Снежана Попова
Razgradonline.com

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,