РЗОК-Разград стана на 10

Публикувано на април 2, 2009

За десет години с 29% е нараснал броят на лечебните заведения, които работят по договор с Районната здравно-осигурителна каса в Разград, три пъти е увеличението и на бюджета на институцията. Това съобщи на изискано парти по повод 10-годишния юбилей на РЗОК-Разград д-р Владимир Заимов.

Разградската здравноосигурителна каса е създадена на 1 април 1999 г., първите служители са 10, петима продължават да работят в касата, общо служителите в момента са 43. Тройно е увеличението на бюджета, с който работи касата – от 5,5 милиона през първата година, за 2009 г. е 18 милиона лв. – съобщи директорът на РЗОК д-р Владимир Заимов.

За 10 години с 33% се е увеличил броят на общопрактикуващите лекари и специалисти, работещи по договори с РЗОК. Броят на договорните партньори е нараснал близо два пъти, договорените клинични пътеки с трите болници на територията на региона са нараснали пет пъти.. Чувствително е увеличението на медикаментите, заплащани изцяло или частично от касата. Първият лекарствен списък на НЗОК през 2001 е включвал 304 международни непатентни наименования на медикаменти, към днешна дата той включва повече от 1180 лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели за повече от 155 заболявания.

Сред жителите на региона, за осигуряването на чиито здравни услуги, се грижи РЗОК има и четирима граждани на други държави от ЕС – двама англичани и двама германци.

РЗОК-Разград се грижи за осигуряването на здравни услуги за близо 140 000 български граждани от област Разград и дори за 4 лица граждани на други държави от ЕС.

Юбилеят на РЗОК бе отбелязан със стилно парти, на което присъстваха представители на организациите – партньори на институцията.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,