Емел Етем представя резултати след тестване на система за бедствия

Публикувано на април 2, 2009

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем ще представи в 12.45 ч. в сградата на Централната автогара “София” резултати от тестването на Националната система за ранно предупреждение.

По-рано днес на правителственото заседание телефоните на всички министри ще зазвънят и няма да спрат, докато управниците не въведат личния си ПИН-код. Четирите цифри са получени според Националната система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия.

С подобни кодове до месец май ще разполагат 28 000 българи, съобщи преди дни в Исперих вицепремиерът Емел Етем. „Започваме от президент, председател на Народното събрание, министър-председател, всички министри, областни управители и щабове, общински кметове и щабовете им, кметове на населени места и доброволците, когато се регистрират и обучат”, каза тогава тя.

Освен в Министерски съвет в четвъртък тест ще се проведе и в три административни области – Разград, Варна и Благоевград. Министър Етем обясни как действа системата: „След като въведе кода, чува сигнал, който му съобщава какво е бедствието и какво трябва да направи. Тези сигнали могат да бъдат на запис, могат да бъдат стандартни и конкретни според събитието в общината. При чуване на този сигнал те веднага трябва да се явят на предварително определено място, където се събира щабът и да започнат веднага координацията и действията за организирането на служителите и гражданите”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , ,