Шуменско сдружение спечели наградата “Проект на годината”

Публикувано на април 2, 2009

Проектът „Заедно, с грижа и обич за преодоляване на самотата и изоставянето”, реализиран от сдружение “Солидарно общество” е спечелил наградата „Проект на годината” на Фондация „Лале”. Тя е представител за България на „Оралие Фондс”-Холандия. Това съобщи за Дарик ръководителят на проекта Радостин Павлов.

Целта на проекта, който се проведе от юли до декември миналата година, е подобряването на качеството на живот на самотноживеещи възрастни хора и на деца до 3 години от Дом за медико-социални грижи за деца – Шумен. Стойността му е 15 970 лева. Били са подбрани 15 възрастни, всеки от които е работил с едно дете.

Проектът ще продължи и тази година, но ще бъде финансиран от А.О. „Милосърдие” и ще е с ново име – „Аз, баба и дядо”. В момента са ангажирани 10 жени, които се грижат за 20 деца. Детегледачките получават по 120 лева за 4 часа. Идеята на авторите на проекта е от декември 2009 година в него да бъдат включени и мъже.

Очаква се този проект да продължи и през 2010 година. Тогава той ще бъде финансиран от кампания на М-Тел за събиране на дарения на номер 1788.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , , , ,