Всеки пети управник в Разградско не се справи с теста на Емел Етем 2 април 20

Публикувано на април 3, 2009

21 процента от членовете на общинските и областния щабове за защита при бедствия в Разградско не получиха обаждане по време на тестването на Националната система за ранно оповестяване на органите на изпълнителната власт. Това стана ясно след обобщаването на резултатите от пробните сигнали към ангажираните с организацията на спасителни операции при бедствия.

От 231 души правилно са въвели своя личен ПИН код само 183. Един от управниците бил в чужбина, но оставил служебния си телефон и кода на свой подчинен, при други обаче се оказало, че са си сменили телефонните номера, трети пък вече не били на длъжностите, които имат ангажимент към Единната спасителна система.

„Нормално е при стартиране на системата да има подобни пропуски, списъците ще бъдат актуализирани”, увериха от дирекция “Гражданска защита” в Разград.

В Лудогорието първият телефонен звън, съобщаващ за случило се бедствие, беше в 10,11 ч., обаждането бе за шефа на “Гражданска защита” инж. Петко Петков. Той обясни, че при реална опасност веднага след потвърждението за получаване на сигнала, членовете на щабовете трябва да се насочат към предварително определено място за заседание, на което да организират евентуалните спасителни действия.

Разград бе една от трите области, където се тества Националната система за ранно оповестяване на органите на изпълнителната власт, другите са Варна и Благоевград.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,