Разпитват още 17 свидетели по делото “мъртви души”

Публикувано на април 13, 2009

За днес е насрочено второто заседание по делото срещу директорка на разградско училище, включила в регистрите 25 деца, които не са посещавали учебното заведение, ръководено от нея. Обвинението срещу Грета Станчева от Професионалната гимназия по облекло “Станка Николица Спасо-Еленина” е за документно престъпление.

Осем от учениците “мъртви души” дадоха показания пред Разградския районен съд през февруари, когато делото започна. Част от тях са от села край Разград и са подали заявления да учат в гимназията, но заради липса на средства прекъснали обучението си още в първия месец на учебната 2007/2008 г., което обаче не било отбелязано никъде. Други пък изобщо не били стъпвали в школото. Разпитани бяха и учители в Професионалната гимназия по облекло “Станка Николица Спасо-Еленина”, както и експерти от Регионалния образователен инспекторат.

За разпит в днешното заседание са призовани още 17 свидетели, съдът изиска като веществени доказателства да бъдат представени училищните дневници и протоколи от Педагогически съвети.

Обвинението срещу Грета Станчева е за документно престъпление, според прокуратурата 25 деца са били включени в училищните списъци, без да са посещавали учебни занятия.

Разследването срещу школската директорка е започнало по сигнал на двама педагози от гимназията. Експерти от образователния инспекторат извършили проверка в учебното заведение, завършила с министерска заповед за последно предупреждение преди уволнение за Грета Станчева.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , , ,