Обявяват за продан общинска гора в Разград

Публикувано на април 23, 2009

2531 дка общинска гора обяви за продан община Разград. Публичен търг с тайно наддаване е методът, който ще се използва – обясни по време на заседание на Комисията по управление на общинската собственост заместник-кметът на община Разград Любомир Цонев.

Търгът ще стартира от 1 865 521,76 лв. – толкова е оценката, направен от лицензиран оценител. Гората се намира край село Топчии, до Държавното дивечовъдно стопанство “Сеслав”, дърветата са широколистни: липа, ясен, габър, клен, цер.

Цонев обясни, че продажбата на гората се налага, за да се увеличат приходите в

общинската хазна. Иначе може да се наложат корекции в бюджета – добави той. С парите от продажбата на гората ще се финансират ремонти в селата от общината.

Предложението на общинската управа бе подкрепено от шестима членове на комисията, двама бяха против продажбата на общинската гора, а един гласува “въздържал се”.

Общинският горски фонд в Разград е над 130 000 дка, приходите от дърводобив за 10 години от парцела, предвиден за продан, биха били между 400 000 и 450 000 лв. Според лесоустройствения план новият собственик няма да има право на безразборна сеч – обясни още зам.-кметът Цонев.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , ,